måndag 2 augusti 2010

Sommarläsning

Har läst två böcker nu efter varandra. "Fånge i hundpalatset" med underbara Martina Haag blev en sträckläsning, med ett ständigt stort leende på mina läppar. Den innehåller livet som det kan vara, rakt upp och ner. Men hennes sätt att illustrera är ju helt fantastisk. Hennes andra böcker är ännu bättre. Favoriten är: " I en annan del av Bromma". Den andra boken jag läste heter: " Lyckan, kärleken och meningen med livet" . Det är en mycket tänkvärd bok med Elizabeth Gilbert. Hon inser plötsligt att hon inte alls är lycklig ( men kanske borde). Ger sig ut på en lång resa. Lär sig konsten att njuta samt meditation för att nå sinnesro. Detta är två helt olika böcker,  men båda gav mig mycket !

9 kommentarer:

 1. Åse, den store funderaren....du är en "härlig" tjej.....Har endast läst den andre boken: Lyckan,kärleken m.m. Den tyckte jag om!
  Måste tacka för din fina kommentar! Jag känner tacksamhet över LIVET & då är det lättare att känna "för andra" ( tror jag)......men du ska veta att livet INTE alltid varit utan problem!
  Kanska därför denna tacksamhet & ödmjukhet.
  Stor Kram & var rädd om dig.

  SvaraRadera
 2. Skönt med sommar och tid att läsa böcker!
  Kram malin

  SvaraRadera
 3. En sak jag behöver "lära" mig att göra, tar mig aldrig tid till att läsa en bra bok, är alldeles för rastlös?:)....Maken tjatar på mig jämt att börja, han "plöjer" igenom den ene efter den andre...hihi
  KRAMAR Cia:)

  SvaraRadera
 4. Det är jätte mysigt att läsa!
  Cia, jag har jätte svårt att börja läsa böcker. För det första är jag inte uppväxt med det. Tror det på verkar en hel del. Sedan är jag också väldigt rastlös. Men när jag väl tar tag i det så är det ju supermysigt. Annars ÄLSKAR jag att "läsa" inredningstidningar. Men det är ju inte alls samma sak. Det är bra om någon man känner lite kan tipsa om någon bra bok. Blir lättare då.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Har hört talas om boken av Elizabeth Gilbert! Tänkte ta en runda till biblioteket någon av de närmaste dagarna, får se om den finns inne...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, det är en bok som gav mig många fina tankar. En klok bok. Men inte så värst spännande, om det är det man vill ha.
  Kram

  SvaraRadera
 7. tack för tips. Gillar Martina Haag massor så den ska jag ta mig an någon dag.

  SvaraRadera
 8. Ja, gör det Ylva! Den lämnar bara glada känslor kvar...

  SvaraRadera